Autorităţile anunţă categoriile care nu trebuie să intre în carantină când vin din Marea Britanie

  • Şoferii de tir şi de autocar, piloţii şi navigatorii, persoanele în tranzit şi membrii misiunilor diplomatice nu trebuie să stea în carantină pentru 14 zile chiar dacă vin din Marea Britanie.
9281 afișări
Imaginea articolului Autorităţile anunţă categoriile care nu trebuie să intre în carantină când vin din Marea Britanie

Autorităţile anunţă categoriile care nu trebuie să intre în carantină când vin din Marea Britanie

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, toate persoanele care vin în România din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord intră în carantină pentru 14 zile, cu excepţia unor categorii.

Este vorba despre conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone şi despre conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului. În plus, nu intră în carantină şoferii menţionaţi care se deplasează în interesul desfăşurării profesiei din statul de rezidenţă al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidenţă, indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu.

De asemenea, nu sunt vizaţi de carantină piloţii de aeronave, personalul navigant şi persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării.

Nu în cele din urmă, carantina nu se aplică în cazul membrilor misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la Bucureşti, posesorilor de paşapoarte diplomatice, personalului asimilat personalului diplomatic, precum şi membrilor Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorilor de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrilor familiilor acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici