Autorităţile au pus ochii pe bănci. Bogdan Chiriţoiu, preşedinte al Consiliul Concurenţei: Suspectăm că ar exista o înţelegere pentru un ROBOR mai mare, deci rate mai mari plătite de clienţi

Consilul Concurenţei analizează o posibilă înţelegere între bănci pentru manipularea ROBOR-ului, care ar afecta direct pe cei cu rate.

7421 afișări
Imaginea articolului Autorităţile au pus ochii pe bănci. Bogdan Chiriţoiu, preşedinte al Consiliul Concurenţei: Suspectăm că ar exista o înţelegere pentru un ROBOR mai mare, deci rate mai mari plătite de clienţi

Autorităţile au pus ochii pe bănci. Bogdan Chiriţoiu, preşedinte al Consiliul Concurenţei: Suspectăm că ar exista o înţelegere pentru un ROBOR mai mare, deci rate mai mari plătite de clienţi

Conform legii, în cazul care suspiciunea se demonstrează, instituţiile de credit implicate vor fi obligate să plătească o amendă dată pe cifra de afaceri, subliniază Bogdan Chiriţoiu, preşedinte al Consiliului Concurenţei.

„Suspectăm că ar exista o înţelegere pentru un ROBOR mai mare, ceea ce s-ar transmite în dobâzi mai mari, deci rate mai mari plătite de clienţi. Dacă se va ajunge la amenzi, e clar că sumele vor fi foarte mari fiind date pe cifra de afaceri. Istoric, investigaţiile noastre se soldează cu amenzi”a declarat Bogdan Chiriţou, preşedinte al Consiliului Concurenţei, în cadrul emisiunii ZF Live, realizată cu sprijinul Orange Business.

În scenariul în care băncile implicate nu vor putea plăti din propriul buzunar amenzile, instituţia se va îndrepta către firmele care deţin creditorii din România, pentru penalităţi.

„Ce ne asigurăm e că dacă nu putem să găsim banii la firma din România, o vom lua de la firma -mamă. Nu am avut până acum situaţia în care firma din România să nu aibă destui bani în cont, încât să ne ducem la firma-mamă” a mai spus Chiriţoiu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici