Autorităţile din SUA investighează tranzacţii suspecte efectuate înainte de preluarea Heinz

Comisia pentru bursă şi valori mobilire din Statele Unite, SEC, a lansat o investigaţie referitoare la "tranzacţii foarte suspecte" cu instrumente financiare, prin intermediul unui cont bancar din Elveţia, înainte de acordul de preluare a companiei Heinz de către miliardarul Warren Buffett.

269 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din SUA investighează tranzacţii suspecte efectuate înainte de preluarea Heinz

Autorităţile din SUA investighează tranzacţii suspecte efectuate înainte de preluarea Heinz

Un judecător din SUA a aprobat o cerere a SEC de blocare a unui cont de la o sucursală a băncii Goldman Sachs din Zurich, după ce investigatorii au spus că au descoperit "tranzacţii foarte suspecte" cu opţiuni de achiziţii de acţiuni, efectuate înainte de anunţul referitor la preluarea Heinz de către Berkshire Hathaway, compania de investiţii a lui Buffett, şi fondul 3G Capital, susţinut de miliardarul brazilian Jorge Paulo Lemann, pentru 28 de miliarde de dolari incluzând datoriilor producătorului de ketchup, potrivit Financial Times.

Conform SEC, traderi străini necunoscuţi, sau traderi care au utilizat un cont străin, s-au folosit de informaţii confidenţiale şi au cumpărat 2.533 de opţiuni cu termen în luna iunie, pentru achiziţii de acţiuni la preţul de 65 de dolari pe unitate, mizând că preţul titlurilor Heinz, în prezent de 60 de dolari pe unitate, va creşte lunile următoare. În urma anunţului de preluare, preţul opţiunilor a sărit la 7,33 dolari pe 14 februarie, de la 40 de cenţi cu o zi în urmă, o creştere de peste 1.700%.

Când tranzacţia de preluare a fost anunţată în ziua următoare, acţiunile Heinz s-au apreciat cu 20%, la 72,5 dolari pe unitate. Conform SEC, traderii au investit 90.000 de dolari şi au ajuns la o valoare a plasamentului de 1,8 milioane dolari, realizând astfel un câştig de aproape 2000% într-o singură zi.

Tranzacţia este suspectă având în vedere momentul şi valoarea plasamentului, întrucât prin contul din Elveţia nu au avut loc tranzacţii cu acţiuni Heinz în ultimele şase luni.

Berkshire şi 3G nu sunt acuzate de vreun delict, iar reprezentanţii Goldman Sachs colaborează cu autorităţile în investigaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici