Autostrada Bucureşti-Cernavodă înghite milioane de euro - VIDEO

Garduri lipsă pe zeci de kilometri, gropi, parapeţi distruşi, dar şi toalete păzite straşnic. Iată ce găsiţi pe autostrada Soarelui. Am fi putut să accesăm fonduri europene pentru drumuri. Alţii au făcut-o şi au construit mii de kilometri.

657 afișări
Imaginea articolului Autostrada Bucureşti-Cernavodă înghite milioane de euro - VIDEO

Autostrada Bucureşti-Cernavodă înghite milioane de euro

La noi, nu s-a putut şi ne-am mişcat mult sub viteza melcului, se arată într-un material "România, te iubesc" difuzat de Pro TV.

Autostrada Bucureşti-Cernavodă a fost terminată în 2006. Pe anumite bucăţi, lucrările nici măcar nu au fost recepţionate, iar între timp drumul a ieşit din garanţie. Acum este o gaură neagră care înghite milioane de euro în fiecare an.

Pentru întreţinere şi pază a fost încheiat un contract cu firma cunoscutului afacerist Nelu Iordache, Romstrade. El are grijă de A2 din vara anului trecut şi până la sfârşitul lui 2012. Compania de autostrăzi a pus la bătaie 122 de milioane de lei fără TVA, adică 37 milioane de euro cu TVA.

9,8 milioane de euro a costat sistemul de comunicaţii. Acum e furat şi distrus. La vremea semnării contractului de întreţinere, director pe întreţinere şi reparaţii era Florin Dascălu.A fost dat afară.

Pe locul lui Dascălu l-am găsit în această vară pe Constantin Norocel Grigoroiu. Vorbeşte relaxat despre situaţia autostrăzilor.

Firma de pază a fost penalizată anul trecut cu 370.000 de lei, dar a încasat, în doar şase luni, 3,6 milioane de lei. Pe zeci de kilometri lipseşte şi gardul dintre autostradă şi câmp. În multe locuri, parapetul dintre sensuri este făcut praf.

Am încercat în zadar să discutăm şi cu şefii Romstrade, firma care repară autostrada Soarelui. I-am căutat la sediu, le-am dat mailuri, i-am sunat dar nimic.

La câteva zile după interviu, directorul Constantin Norcel Grigoroiu a fost dat afară, iar groapa de la kilometrul 20 a dispărut. A2 are şi o parte bună. Este singurul drum din România dotat cu toalete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici