Autostrada Bucureşti-Ploieşti, mai scurtă cu 6 km din cauza terenurilor scumpe din Pipera. Vezi aici unde se va termina autostrada

Autostrada Bucureşti-Ploieşti , de 62 de kilometri, ar putea fi, în final, cu 6 km mai scurtă. Motivul pentru care calea de legătură dintre cele două oraşe s-ar putea opri în comuna Ştefăneşti, respectiv aproape de Centura Capitalei, şi nu în Bucureşti, conform proiectului iniţial, este că exproprierile ar fi prea scumpe.

126 afișări
Imaginea articolului Autostrada Bucureşti-Ploieşti, mai scurtă cu 6 km din cauza terenurilor scumpe din Pipera. Vezi aici unde se va termina autostrada

Autostrada Bucureşti-Ploieşti, mai scurtă cu 6 km din cauza terenurilor scumpe din Pipera. Vezi aici unde se va termina autostrada (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Din valoarea totală a tronsonului Bucureşti-Moara Vlăsiei (19,5 km), de 492 milioane de euro (fără TVA), 291 de milioane de euro au fost alocaţi doar pentru exproprieri, în condiţiile în care construcţia efectivă (fără TVA şi fără cheltuielile de consultanţă) ar trebui să coste 200 de milioane de euro. Suma este atât de mare pentru că autostrada ar trebui să traverseze câţiva kilometri buni din zona Tunari-Voluntari, unde se află cele mai scumpe terenuri din România, evaluate la un moment dat şi la 500 de euro pe metrul pătrat.

Şeful de la Autostrăzi: "Noi trebuie să construim drumuri, nu să cumpărăm terenuri"

"Valoarea terenului în zonă este mult prea mare. În acest moment am considerat că cel mai bine este ca descărcarea traficului să fie în Centura Bucureştiului. Nu neg faptul că este posibil, în viitor, să facem şi legătura cu Bucureştiul, însă în acest moment aceasta este cea mai bună soluţie în condiţiile date. Compania trebuie să întreţină şi să construiască drumuri, nu să cumpere terenuri", a declarat pentru gândul Liviu Costache, director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Citeşte mai multe despre autostrada Bucureşti-Ploieşti pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici