AVAS a acordat ajutoare de stat pentru 80 de companii

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a acordat până în prezent ajutoare de stat în valoare de 2,38 miliarde de lei, sau 600 de milioane de euro, pentru 80 de companii, a declarat, miercuri, preşedintele instituţiei, Mircea Ursache.

53 afișări
Imaginea articolului AVAS a acordat ajutoare de stat pentru 80 de companii

Preşedintele AVAS Mircea Ursache (Imagine: Mediafax Foto)

"Consiliul Concurenţei a emis până acum, la solicitarea noastră, 80 de decizii pentru autorizarea de ajutoare de stat, individuale, de restructurare, care (...) ajung la 2,38 miliarde lei, cam 600 milioane euro", a spus Ursache.

Investiţiile asumate de respectivele companii sunt de trei ori mai mari decât valoarea ajutorului de stat, ajungând la 6,5 miliarde de lei, potrivit sursei citate.

Ursache a precizat că ajutorul de stat a vizat companii bancabile şi care pot fi redresate într-un an foarte greu.

Potrivit informaţiilor furnizate de instituţie, facilităţile au fost acordate sub formă de înlesniri la plata obligaţiilor financiare, eşalonări şi scheme de ajutor de stat pe programe de restructurare.

Citeşte şi:

Automobile Dacia şi patru furnizori auto vor primi ajutoare de stat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici