AVAS a recuperat creanţe de 72,58 milioane lei în primul semestru

Statul a recuperat, în prima jumătate a anului, prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), creanţe în valoare totală de 72,58 milioane lei, preluate, printre altele, de la bănci, Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) sau Ministerul Finanţelor.

14 afișări
Imaginea articolului AVAS a recuperat creanţe de 72,58 milioane lei în primul semestru

AVAS a recuperat creanţe de 72,58 milioane lei în primul semestru (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru recuperarea acestor sume, AVAS a aplicat proceduri specifice asupra unui număr de aproximativ 43.000 de debitori şi garanţi ai acestora, respectiv popriri de conturi, somaţii şi notificări sau executări silite (vânzări prin licitaţie), se arată într-un comunicat al Autorităţii.

Cele mai importante creanţe au fost încasate de la regionala Cluj a companiei de căi ferate CFR (5,09 milioane lei, prin somaţie), respectiv de la producătorul de energie Termoelectrica (4,35 milioane lei, prin sechestru de conturi).

Alte societăţi menţionate în comunicat sunt Contrasimex Bucureşti (3,61 milioane lei), Laminorul Brăila (1,43 milioane lei) sau Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaş.

Cea mai mare parte a sumei de 72,58 milioane lei a fost recuperată prin încasările preluate de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), respectiv 40 milioane lei.

AVAS a mai perceput, prin valorificarea activelor bancare, 17,16 milioane lei şi, după perceperea unor creanţe comerciale, suma de 10,47 milioane lei.

Autoritatea de privatizare a mai încasat 4,87 milioane lei din creanţe preluate de la Ministerul Finanţelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici