AVAS a revocat oferta de vânzare a Cupru Min Abrud

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a revocat oferta de vânzare integrală a companiei miniere Cupru Min Abrud şi va modifica şi reactualiza dosarul de prezentare, după ce Comisia Europeană a decis că privatizarea planificată nu respectă regulile privind ajutorul de stat.

33 afișări
Imaginea articolului AVAS a revocat oferta de vânzare a Cupru Min Abrud

AVAS a revocat oferta de vânzare a Cupru Min Abrud (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Comisiei Europene, condiţiile care pot reduce preţul de vânzare sunt menţinerea obiectului de activitate pe o perioadă de minim 10 ani, menţinerea contractului de cooperare încheiat pe o perioada de 10 ani, cu posibilităţi de prelungire pe perioade succesive de câte maxim 5 ani, dar nu mai mult de 20 ani de la data finalizării, respectiv 30 august, şi investiţii obligatorii.

Pentru evitarea elementelor de ajutor de stat, instituţia publică implicată trebuie să vândă acţiunile pe care statul le deţine la o companie în cadrul unei licitaţii necondiţionate, deschise şi transparente celui care prezintă oferta cea mai mare.

"Nu trebuie ataşate procesului de privatizare condiţii care pot reduce preţul şi care nu sunt acceptabile unui operator economic", se arată într-un comunicat al AVAS.

Comisia Europeană nu a avut comentarii asupra metodei de privatizare aleasă de AVAS, respectiv licitaţia cu strigare, ci doar asupra condiţiilor ataşate acesteia.

Autoritatea va modifica şi reactualiza dosarului de prezentare a companiei, în conformitate cu cerinţele CE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici