AVAS a scos la privatizare pachetul majoritar de acţiuni la IAR Ghimbav

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la vânzare pachetul de 12,2 milioane de acţiuni, reprezentând 64,89% din capitalul social al IAR Ghimbav, privatizarea urmând să aibă la bază negocierea pe bază de oferte finale, a anunţat luni Autoritatea.

39 afișări
Imaginea articolului AVAS a scos la privatizare pachetul majoritar de acţiuni la IAR Ghimbav

AVAS a scos la privatizare pachetul majoritar de acţiuni la IAR Ghimbav (Imagine: Mediafax Foto)

Potenţialii cumpărători pot depune documentele de participare şi ofertele finale până la data de 23 iunie.

Preţul dosarului de prezentare este de 25.133 de lei, iar garanţia de participare se ridică la 3,06 milioane lei.

Vânzarea acţiunilor se va realiza prin metoda negocierii pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile. În evaluarea ofertelor depuse de investitori, 95% din punctajul final va fi reprezentat de preţ şi 5% de investiţiile pentru dezvoltare.

Totodată, o condiţie obligatorie pentru participarea la negociere este planul de afaceri pe cinci ani al investitorului, care trebuie să conţină sursele de finanţare şi planul de dezvoltare a producţiei de apărare.

IAR Ghimbav are ca activitate principală construcţia şi repararea de aeronave şi nave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici