AVAS: Activele Tractorul, vândute fără acordarea de ajutoare de stat

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) susţine că vânzarea activelor Tractorul Braşov a avut loc fără acordarea de ajutoare de stat şi nu încalcă principiile Uniunii Europene, a anunţat, miercuri, instituţia, după ce Comisia Europeană (CE) a început o investigaţie în acest caz.

1 afișare
Imaginea articolului AVAS: Activele Tractorul, vândute fără acordarea de ajutoare de stat

AVAS: Activele Tractorul, vândute fără acordarea de ajutoare de stat

"AVAS apreciază că restricţiile aplicate lichidatorului, prin caietul de sarcini, în ce priveşte licitaţia pentru vânzarea activelor Tractorul nu conţin elemente de ajutor de stat, se aplică pe o perioadă limitată de timp după lichidare şi nu ar trebui considerate ca restricţionând principiile enunţate de legislaţia UE", se arată într-un comunicat al instituţiei.

CE a început o investigaţie cu privire la posibila încălcare a tratatului UE referitor la un eventual ajutor de stat acordat la privatizarea Tractorul şi a cerut României să suspende acordarea oricăror ajutoare nelegale până când autorităţile europene vor decide cu privire la compatibilitatea acestora.

Autorităţile de la Bucureşti au condiţionat privatizarea Tractorul de menţinerea unui anumit nivel al activităţii economice, pe o perioadă de zece ani, şi reangajarea foştilor angajaţi ai uzinei.

AVAS menţionează că trecerea în proprietate privată a activelor Tractorul UTB Braşov s-a realizat de către Casa de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul selectat de AVAS în urma unei licitaţii publice.

Potrivit reprezentanţilor AVAS, strategia de valorificare ca activ funcţional a întregului patrimoniu imobiliar şi utilajelor aferente a fost concepută de către lichidator având la bază numeroase argumente tehnice şi de oportunitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici