AVAS: OMV a respectat toate obligaţiile din contractul de privatizare a Petrom

OMV este unul dintre cumpărătorii care nu au creat probleme Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului în procesul monitorizării postprivatizare, iar instituţia urmăreşte cu atenţie clauzele din contractul de vânzare a companiei Petrom, se arată într-un comunicat al AVAS.

3 afișări
Imaginea articolului AVAS: OMV a respectat toate obligaţiile din contractul de privatizare a Petrom

AVAS: OMV a respectat toate obligaţiile din contractul de privatizare a Petrom

AVAS urmează aceleaşi proceduri stricte ca şi în cazul celorlalte 4.782 de contracte aflate în prezent în monitorizarea postprivatizare, menţionează sursa citată.

Comparând vânzarea Rompetrol cu privatizarea Petrom, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, şi-e exprimat, joi, neîncrederea faţă de corectitudinea privatizării Petrom.

"Trebuie să înţelegeţi că România nu mai este aceeaşi. În România de astăzi, lucrurile sunt mult mai atractive decât în România lui 2004. Petromul s-a vândut, din păcate, grăbit din cauza situaţiei sale financire precare. Să ştiţi că şi eu manifest neîncredere faţă de corectitudinea acelei privatizãri. Eu recomand AVAS-ului să verifice cu mare atenţie la toate scadenţele dacă Petrom îşi îndeplineşte obligaţiile şi, dacă are cea mai mică şansă să oprească contractul, să-l oprească", a spus Vosganian.

"OMV este unul dintre cumpărătorii care nu au creat probleme AVAS în procesul monitorizării postprivatizare, dar aceasta nu înseamnă că nu vom urmări în continuare contractul, cu aceeaşi atenţie, ţinând cont şi de importanţa economică şi socială a Petrom pentru piaţa românească. Din acest punct de vedere, al impactului Petrom în economia românească, monitorizarea postprivatizare a contractului pentru Petrom este una specială, pe care o urmăresc personal, toate clauzele scadente fiind respectate", a declarat, în comunicat, vicepreşedintele AVAS pe probleme de postprizatizare, Constantin Botez.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici