AVAS prelungeşte valabilitatea ofertei de vânzare a Avioane Craiova

Autoritatea pentru Valoricarea Activelor Statului (AVAS) a decis să prelungească cu 30 de zile valabilitatea ofertei de vânzare a Avioane Craiova (AVIO), după ce OPSPI, din subordinea Ministerului Economiei, a propus Guvernului extinderea duratei mandatului Autorităţii, care expiră marţi.

25 afișări
Imaginea articolului AVAS prelungeşte valabilitatea ofertei de vânzare a Avioane Craiova

AVAS prelungeşte valabilitatea ofertei de vânzare a Avioane Craiova (Imagine: Q Magazin)

 "AVAS a decis în şedinţa Colegiului Director prelungirea termenului de valabilitate a ofertei cu 30 de zile, conform prevederilor Legii 137/2002 şi a normelor de aplicare a acestui act normativ. Decizia Autorităţii a fost luată ca urmare a solicitării venite din partea Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) care a comunicat AVAS faptul că a promovat în Guvern un proiect de Hotărâre privind prorogarea termenului prevăzut de art. 4 din HG 281/2009, prin care este prevăzută durata mandatului Autorităţii de a realiza privatizarea", se arată într-un comunicat al AVAS.

AVAS precizează că pe perioada mandatului a negociat cu singurul ofertant, Alenia Aeronautica, din Italia, care a depus atât oferta iniţială, precum şi pe cea finală îmbunătăţită şi irevocabilă, conform solicitării instituţiei.

"În cadrul procesului de negociere, comisia de privatizare a identificat elemente care exced cadrul mandatului acordat, între care se numără angajamente ale statului român asumate înainte de anul 1989, suportarea costurilor generate de distrugerea materialelor Avioane Craiova ieşite din uz, extinderea producţiei societăţii spre capacităţile civile existente sau rezultate ca realizare a investiţiilor la care se va angaja cumpărătorul", arată AVAS.

În aceste condiţii, instituţia precizează că va prezenta Guvernului un memorandum privind soluţionarea acestor aspecte, după care va anunţa Comisia Europeană, prin intermediul Consiliului Concurenţei.

Prin acest demers, AVAS răspunde solicitării ofertantului, Alenia Aeronautica, care şi-a manifestat disponibilitatea de a continua negocierile începând cu 15 iulie 2009, se mai arată în comunicat.

Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, elaborat de Ministerul Economiei, termenul până la care AVAS poate finaliza privatizarea companiei Avioane Craiova va fi prelungit cu peste trei luni, până la 14 octombrie.

"Negocierile cu firma italiană Alenia Aeronautica este posibil să nu se finalizeze până la 30 iunie", se arată în proiect.

Privatizarea Avioane Craiova a fost reluată în luna octombrie a anului trecut prin publicarea anunţului de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni. Singura ofertă a venit din partea companiei Alenia . În luna februarie, conducerea Avioane Craiova a cerut AVAS un ajutor de salvare de 14 milioane de lei, pentru a evita falimentul societăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici