Averea primilor trei miliardari ai lumii a scăzut cu aproape 40% în 2008

Averea primilor trei miliardari ai lumii, Bill Gates, fondatorul Microsoft, omul de afaceri american Waren Buffet şi magnatul mexican al telecomunicaţiilor Carlos Slim Helu, a scăzut anul trecut cu 68 miliarde de dolari, ajungând la 112 miliarde de dolari, din cauza problemelor economice globale.

27 afișări
Imaginea articolului Averea primilor trei miliardari ai lumii a scăzut cu aproape 40% în 2008

Bill Gates, Waren Buffet şi Carlos Slim Helu (Montaj Foto)

Faţă de începutul anului trecut, averea celor trei magnaţi s-a redus cu aproape 40%.

Astfel, Bill Gates a revenit pe prima poziţie, cu o avere de 40 miliarde dolari, în scădere cu 18 miliarde dolari faţă de 2008, an în care fondatorul Microsoft ocupa locul doi în topul Forbes al primilor miliardari.

Pe locul doi în clasament se află Waren Buffet, cu 37 miliarde de dolari, dar mai sărac cu 25 miliarde dolari faţă de 2008. Declinul averii omului de afaceri american s-a datorat, în principal, reducerii cu aproape 50%, în 12 luni, a valorii acţiunilor grupului de investiţii Berkshire Hathaway, pe care îl deţine. În topul de anul trecut al celor mai bogaţi oameni ai lumii Waren Buffet ocupa primul loc.

Averea lui Carlos Slim Helu, de 35 miliarde dolari, deşi a scăzut cu 25 miliarde dolari faţă de 2008, conferă magnatului mexican poziţia a treia în topul Forbes, aceeaşi ca în urmă cu un an.

În 2008, existau pe plan mondial 1.125 miliardari. În prezent, numărul acestora a scăzut la 793, notează Forbes.

În plus, problemele economice, care au deja un caracter global, au făcut ca valoarea medie a averii miliardarilor să scadă cu 23% în 12 luni, la trei miliarde dolari.

Cele mai mari pierderi au fost înregistrate în 2009 de omul de afaceri indian Anil Ambani, care îşi sporise cel mai mult averea anul trecut. Astfel, averea lui Ambani s-a redus cu 76%, sau 32 miliarde dolari, din cauza declinului acţiunilor grupurilor Reliance Power şi Reliance Capital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici