Averile miliardarilor britanici au crescut cu 18% în ultimul an. Ce vedete se află în topul celor mai bogaţi

Averile celor mai bogaţi britanici au urcat în medie cu 18% în ultimele 12 luni, în pofida crizei economice, iar topul miliardarilor este condus pentru al şaptelea an consecutiv de preşedintele ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, potrivit unui clasament al Sunday Times.

352 afișări
Imaginea articolului Averile miliardarilor britanici au crescut cu 18% în ultimul an. Ce vedete se află în topul celor mai bogaţi

Averile miliardarilor britanici au crescut cu 18% în ultimul an. Ce vedete se află în topul celor mai bogaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, averile celor mai bogaţi 1.000 de britanici au crescut de la 333,5 miliarde de lire sterline la 395,8 miliarde de lire sterline (452 miliarde euro).

Numărul miliardarilor a urcat de la 53 la 73, aproape de recordul de 75 atins înainte de criză, notează publicaţia brutanică, citată de AFP.

După Mittal, care are o avere estimată la 17,5 miliarde de lire sterline (20 de miliarde euro), în clasament urmează omul de afaceri rus Alişer Usmanov (12,4 miliarde lire sterline - 14 miliarde euro) şi Roman Abramovitch (10,3 miliarde lire sterline - 11 miliarde euro).

Regina Angliei se plasează pe locul 257, cu o avere de 300 de milioane de lire sterline, în creştere cu 3%.

Averea lui Mittal s-a redus în perioada analizată cu 22%, una dintre cauze principale fiind scăderea acţiunilor pe care le deţine. Scăderea averii, cea mai accentuată din clasamentul actual, nu l-a împiedicat pe omul de afaceri de origine indiană să păstreze primul loc pentru al şaptelea an consecutiv.

În premieră după 1999, ducele de Westminster, Gerald Cavendish Grosvenor, a coborât de pe podium, ocupând doar locul patru, cu o avere de 7 miliarde de lire sterline (8 miliarde euro).

În clasamentul tinerilor miliardari, actorul Daniel Radcliffe (21 de ani), starul filmelor din seria Harry Potter, se plasează pe locul cinci, iar Robert Pattinson (24 de ani), recunoscut pentru rolul din Twilight, ocupă poziţia a noua. Prinţilor William şi Harry le-a revenit locul 12.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici