Banca americană Morgan Stanley înlocuieşte o parte din cei mai bine plătiţi traderi cu calculatoare

Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci din SUA, înlocuieşte o parte a celor mai bine plătţi traderi cu calculatoare, în încercarea de a stabiliza divizia de tranzacţionare de obligaţiuni, care înregistrează probleme, scrie cotidianul Wall Street Journal.

197 afișări
Imaginea articolului Banca americană Morgan Stanley înlocuieşte o parte din cei mai bine plătiţi traderi cu calculatoare

Banca americană Morgan Stanley înlocuieşte o parte din cei mai bine plătiţi traderi cu calculatoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Morgan Stanley angajează programatori şi specialişti IT pentru sistemul de tranzacţionare electronică a obligaţiunilor şi de procesare a ordinelor clienţilor, iar schimbarea a redus numărul traderilor pe dobânzi şi valute cu 10-20% la unele birouri, informează Wall Street Journal.

Veniturile Morgan Stanley din obligaţiuni şi alte instrumente financiare similare au fost de 2,04 miliarde de dolari în prima jumătate a anului, în scădere cu 60% faţă de perioada similară a anului anterior, iar presiunea este în creştere asupra lui James Gorman, preşedinte şi director general, să stabilizeze financiar compania.

Banca are în derulare un program de reducere a numărului de angajaţi cu 4.000, faţă de nivelul de 61.900 înregistrat la sfârşitul anului trecut. Peste trei sferturi din posturile vizate au fost deja desfiinţate.

Profitul net al Morgan Stanley a scăzut cu 54% în trimestrul al doilea, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 563 milioane de dolari.

Veniturile au coborât cu 24%, la 6,95 miliarde de dolari, ca urmare a declinului încasărilor din activităţi de trading. Banca a folosit mai mult de jumătate din venituri, 3,63 miliarde de dolari, pentru plata salariilor şi altor beneficii angajaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici