Banca Angliei a dezvăluit designul pentru noile bancnote cu regele Charles al III-lea

Banca Angliei a prezentat marţi designul bancnotelor care poartă chipul Regelui Charles al III-lea.

330 afișări
Imaginea articolului Banca Angliei a dezvăluit designul pentru noile bancnote cu regele Charles al III-lea

Sursa foto: Twitter

Portretul regelui va apărea pe toate cele patru bancnote din polimer (5 lire, 10 lire, 20 lire şi 50 lire). Restul desenului de pe bancnote va rămâne acelaşi. Imaginea regelui va apărea pe partea din faţă a bancnotelor, precum şi în fereastra de siguranţă transparentă. Noile bancnote pot fi verificate în acelaşi mod în care se pot verifica bancnotele din polimer cu Regina Elisabeta a II-a.

Potrivit Băncii Angliei, noile bancnote vor intra în circulaţie până la jumătatea anului 2024.

Banca Angliei a anunţat oficial că bancnotele care prezintă portretul reginei Elisabeta a II-a vor putea fi utilizate în continuare. Bancnotele cu Regina Elisabeta a II-a şi cu Regele vor circula în acelaşi timp.

Noile bancnote vor fi tipărite doar pentru a le înlocui pe cele uzate şi pentru a face faţă unei eventuale creşteri globale a cererii de bancnote. Abordarea BoE este conformă cu recomandările Casei Regale, pentru a minimiza impactul financiar şi de mediu al acestei schimbări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici