Banca Angliei riscă să agraveze recesiunea din Marea Britanie

Banca Angliei riscă să adâncească recesiunea tehnică din Marea Britanie dacă nu reduce ratele dobânzilor, a avertizat fostul economist şef al băncii centrale, Andy Haldane, potrivit The Guardian.

8873 afișări
Imaginea articolului Banca Angliei riscă să agraveze recesiunea din Marea Britanie

Banca Angliei riscă să agraveze recesiunea din Marea Britanie

Andy Haldane, care a părăsit Banca Angliei în anul 2021, după o perioadă de 32 de ani, spune că foştii săi colegi ar trebui să ia în considerare relaxarea politicii monetare pentru a sprijini economia ţării.

Îngrijorările legate de economie cresc în contextul în care Marea Britanie a intrat în recesiune tehnică la sfârşitul anului trecut, conform datelor privind PIB-ul publicate joia trecută, relevă sursa citată.

Întrebat dacă Banca Angliei ar putea agrava recesiunea dacă politica nu va fi relaxată în perioada următoare, Haldane a declarat pentru podcastul UK Politics de la Bloomberg: "Pentru mine, argumentele în favoarea punerii în aplicare a unor asigurări anticipate, timpurii, pe partea de politică monetară sunt puternice şi se consolidează, iar eu mă tem că lăsăm această asigurare un pic prea târziu în cursul anului."

La începutul acestei luni, Banca Angliei a menţinut ratele dobânzilor la 5,25%, doar unul dintre cei nouă factori de decizie votând pentru o reducere a acesteia.

Proprietăţile închiriate, în creştere

Potrivit The Guardian, chiriile medii pentru proprietăţile nou închiriate au crescut cu 8,3% în Marea Britanie la sfârşitul lunii ianuarie. Cererea pentru chirii a crescut în momentul în care Banca Angliei a început să crească ratele dobânzilor la sfârşitul anului 2021, care presupune costuri mai mari de împrumut pentru proprietarii care au trecut la noi oferte de ipotecă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici