Banca Românească a început să acorde credite prin programul "Prima Casă"

Banca Românească a început să acorde credite ipotecare în cadrul programului "Prima Casă", pe maxim 30 de ani, cu dobândă variabilă, compusă din cotaţia Robor la trei luni plus o marjă de 2% pentru împrumuturile în lei şi Euribor la trei luni plus 3,75% pentru cele în euro.

31 afișări
Imaginea articolului Banca Românească a început să acorde credite prin programul "Prima Casă"

Banca Românească a început să acorde credite prin programul "Prima Casă" (Imagine: Mediafax Foto)

Clienţii pot obţine cel mult 57.000 de euro de la bancă sau echivalentul în lei, fiind necesar un aport propriu de 5% din valoarea apartamentului, daca aceasta este de maxim 60.000 de euro.

În acest caz, clientul va avea de achitat o rată lunară de 307 euro, pentru un împrumut pe o perioadă de 30 de ani.

Pentru locuinţele de peste 60.000 de euro, solicitantul va trebui să contribuie cu 3.000 de euro, sumă la care se adaugă diferenţa dintre preţul de achiziţie al imobilului şi limita maximă de 60.000 de euro.

Pentru acest tip de credite, banca nu percepe comision de analiză, de rambursare anticipată, comision lunar de administrare sau de gestiune.

La semnarea contractului, clientul va constitui un depozit echivalent cu rata lunară pe trei luni, bonificat cu o dobândă de 2% la euro şi 5% la lei, acesta putând retrage banii la rambursarea integrală a creditului.

Banca Românească dispune de un plafon de 68,45 milioane de euro pentru acordarea de credite prin programul "Prima casă".

"Ţinând cont de interesul manifestat de la anunţarea programului Prima Casă, suntem convinşi că vom epuiza plafonul agreat", se spune în comunicat.

Solicitanţii eligibili trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 20 şi 70 de ani şi să nu deţină nicio locuinţă în proprietate, aşa cum prevede legislaţia aplicabilă.

Banca Românească are un capital social de circa 200 milioane de euro şi deţine 150 de sucursale. Acţionarul majoritar al băncii este National Bank of Greece, cu 89,07% din acţiuni, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) deţine 10,21% din titluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici