Banca Românească a redus dobânzile la depozitele în lei şi la cele în euro

Banca Românească a redus, joi, cu 0,5 puncte, dobânzile pentru depozitele la termen în lei, cu plata la scadenţă, la 12,5% pentru cele constituite pe şase şi nouă luni şi la 12,75% pentru economiile pe un an, în timp ce pentru euro nivelul maxim ajunge la 6% pentru 90 de zile, în scădere de la 7%.

85 afișări
Imaginea articolului Banca Românească a redus dobânzile la depozitele în lei şi la cele în euro

Banca Românească a redus dobânzile la depozitele în lei şi la cele în euro (Imagine:Viorel Dudau/ Mediafax Foto)

Instituţia de credit a revizuit în scădere ratele de dobânzi practicate pentru depozitele la termen, conturile de economii şi pachetul Super Depozit+.

"Banca şi-a adaptat dobânzile practicate la resursele atrase de la clienţi la noile condiţii ale pieţei menţinând în continuare niveluri atractive ale acestora. În acelaşi timp, se are în vedere şi o ajustare a dobânzilor pe partea de creditare", a declarat, într-un comunicat, Lakis Couninis, director executiv retail şi reţea în cadrul Băncii Româneşti.

Dobânzile pentru conturile în dolari au rămas neschimbate, iar cele aplicate pentru lire sterline şi franci elveţieni s-au diminuat cu 1,5-2,25 puncte procentuale, respectiv 0,35-0,85 puncte, în funcţie de perioada de maturitate a depozitului.

La depozitele la termen în euro, cu dobanda plătită lunar, dobânda a fost micşorată cu maxim 0,75 puncte pentru cele constituite pe un an şi cu 0,25-1,25 puncte procentuale pentru celelalte maturităţi.

Bonficaţia pentru contul curent "Flexibil" în lei şi euro s-a diminuat cu 0,5 puncte, la 12% pentru lei şi 5,25% pentru euro.

În cazul pachetului "Super Depozit+" dobânzile rămân aceleaşi pe toată perioada de valabilitate a ofertei promoţionale aflate în derulare, până la 29 mai. Ulterior, dobânzile vor fi de 14% pe an la lei, în scădere de la 15% în prezent, şi de 6,35% pe an la euro, faţă de 6,85%.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici