Banca Transilvania a stabilit un plafon de 25 mil euro pentru "Prima Casă"

Banca Transilvania a depus o ofertă pentru programul "Prima casă", în cadrul căruia vrea să acorde credite de 25 milioane euro, la dobânzi egale cu Euribor plus 4 puncte pentru euro şi ROBOR plus 2,4 puncte la lei, au declarat pentru MEDIAFAX surse din bancă.

71 afișări
Imaginea articolului Banca Transilvania a stabilit un plafon de 25 mil euro pentru "Prima Casă"

Banca Transilvania a stabilit un plafon de 25 mil euro pentru "Prima Casă"

"În oferta depusă s-a folosit dobânda maximă prevăzută de stat pentru creditele în euro, în timp ce la lei se propune o rată inferioară, egală cu ROBOR plus 2,4 puncte", au afirmat sursele.

Potrivit normelor de aplicare a ordonanţei de urgenţă prin care a fost aprobat programul "Prima Casă", persoanele care vor lua credit vor plăti un avans de 5% pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenţa din preţul de achiziţie, iar rata dobânzii va fi Euribor (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4 puncte procentuale pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.

Dobânda Euribor la trei luni a scăzut, săptămâna aceasta, la un minim record, de 1,206%, în timp ce ROBOR se situa joi în jurul a 10,3%.

Garanţia statului pentru credite, în limita a 60.000 euro, va fi acordată în cazul persoanelor care solicită împrumutul pentru a cumpăra sau a construi o casă.

Citeşte şi:

Guvernul a primit oferte de la 12 bănci pentru Prima Casă

Raiffeisen Bank a stabilit un plafon iniţial de 50 mil euro pentru Prima Casă

Piraeus Bank, Bancpost şi Millennium vor să dea credite pentru "Prima Casă" în sumă de 180 mil. euro

BCR oferă pentru "Prima Casă" de 450 milioane euro

CEC Bank are cea mai bună dobândă la creditele pentru "Prima Casă"

Bank Leumi a alocat 10 milioane euro pentru "Prima casă"

ATE Bank are 5 mil. euro pentru "Prima Casă"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici