Băncile din zona euro anticipează condiţii mai dure de credit în trimestrul al treilea

Băncile din zona euro anticipează că vor continua să înăsprească în trimestrul al treilea regulile şi condiţiile în care acordă credite firmelor, potrivit unui sondaj efectuat de Banca Centrală Europeană (BCE).

28 afișări
Imaginea articolului Băncile din zona euro anticipează condiţii mai dure de credit în trimestrul al treilea

Băncile din zona euro anticipează condiţii mai dure de credit în trimestrul al treilea (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

BCE subliniază, în sondajul Bank Lending Survey efectuat trimestrial, că criza datoriilor de stat a determinat apariţia unor dificultăţi în privinţa finanţării de pe pieţe.

"În trimestrul al doilea al acestui an, efectele negative de spillover (deversare - n.r.) ale crizei datoriilor de stat par să fi înrăutăţit capacitatea băncilor de a obţine finanţare. Astfel, băncile arată că accesul la finanţarea wholesale a devenit mai dificil comparativ cu primul trimestru", se spune în raportul care prezintă rezultatele sondajului, dat publicităţii miercuri.

Băncile anticipează că dificultăţile întâlnite în privinţa finanţării wholesale vor persista în trimestrul al treilea, însă condiţiile se vor îmbunătăţi uşor faţă de aprilie-iunie.

Potrivit sondajului, băncile anticipează restrângerea condiţiilor de credit cu 5% în trimestrul al treilea.

La sondaj au răspuns 120 de bănci din zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici