Băncile germane sprijină relansarea SachsenLB

Un grup de bănci germane controlate de stat va susţine financiar SachsenLB, a doua instituţie financiară locală afectată semnificativ de expunerea faţă de piaţa americană a creditelor ipotecare riscante, aflată în criză, transmite Reuters.

1 afișare

Grupul de bănci de economii au extins o linie de credit în valoare de peste 17 miliarde de euro, pentru a menţine operaţiunile vehiculului investiţional al băncii de stat, Ormond Quay, a anunţat SachsenLB.

La sfârşitul lunii trecute, grupul german IKB a devenit prima instituţie financiară europeană afectată de criza sectorului american al împrumuturilor ipotecare riscante.

La momentul respectiv, un grup de instituţii de profil, inclusiv banca germană de stat pentru dezvoltare KfW, au anunţat că vor pune la dispoziţie 3,5 miliarde de euro pentru a acoperi eventualele pierderi ale IKB şi pentru a preveni extinderea dificultăţilor, care s-ar fi putut transforma în cea mai gravă criză înregistrată în ultimii 75 de ani de sectorul german de profil.

Băncile vor aplica o măsură similară în cazul SachsenLB, instituţie de credit regională.

Germania este statul cel mai afectat de problemele de pe piaţa financiară internaţională, declanşate de creşterea numărului creditelor ipotecare neperformate din SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici