Băncile se întorc către agricultură. Câţi bani poţi lua pentru o fermă sau pentru achiziţia de utilaje?

Agricultura este unul dintre sectoarele care ar putea asigura o creştere economică serioasă, însă probleme, precum lipsa investiţiilor şi finanţarea precară, fac ca acest lucru să rămână la stadiul de potenţial. Totuşi, ofertele cele mai recente ale băncilor demonstrează faptul că după boom-ul imobiliar, instituţiile creditează agricultura, în speranţa unei creşteri exponenţiale masive.

28 afișări
Imaginea articolului Băncile se întorc către agricultură. Câţi bani poţi lua pentru o fermă sau pentru achiziţia de utilaje?

Băncile se întorc către agricultură. Câţi bani poţi lua pentru o fermă sau pentru achiziţia de utilaje? (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

De exemplu, doar anul trecut, CEC Bank a acordat agricultorilor credite în valoare de 772 de milioane de lei, adică 45% din totalul creditelor noi. Ce înseamnă acest lucru în procente? Peste 17% din credite au fost accesate de către fermieri. Chiar şi aşa, ca să iei un credit trebuie să îndeplineşti anumite condiţii.

Nu trebuie să figurezi în Centrala Incidentelor de Plăţi (CIP) şi nici nu trebuie să ai datorii restante mai vechi de 60 zile la bugetul de stat.

Creditul poate fi acordat pe maximum 10 ani şi are o perioadă de graţie de până la 12 luni, timp în care plăteşti doar dobânda, iar banca îţi finanţează până la 85% din investiţie. Dobânda este variabilă, peste indicile băncii de 8,4% se adaugă şi marja de bonitate ce poate ajunge la 4,5%.

Citeşte mai multe despre împrumuturile pentru agricultură pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici