Băncile vor constitui o bază de date privind calitatea şi performanţa creditelor ipotecare

Băncile vor furniza date, în cadrul unui proiect finanţat de Banca Mondială, pentru întocmirea unei baze de date privind calitatea ipotecilor şi a comportamentului portofoliului de credite ipotecare în anumite condiţii, respectiv gradul de neperformanţă a acestora.

18 afișări
Imaginea articolului Băncile vor constitui o bază de date privind calitatea şi performanţa creditelor ipotecare

Preşedintele ARB, Radu Graţian Gheţea (Imagine: Mediafax Foto)

"După discuţiile de azi (joi - n.r.) cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, am ajuns la concluzia că toate băncile trebuie să analizeze cu mai mare atenţie posibilitatea de a participa la acest proiect. Sunt bănci cu volume foarte mari, care pot trage singure concluzii din analiza portofoliului, pe când altele nu pot obţine valori coerente ale acestor indicatori", a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea.

El a arătat că, mai ales în aceste momente, băncile au nevoie să cunoască aceşti indicatori la nivel global, adică pe întreg sistemul bancar, la fel cum s-a decis şi în cazul biroului de credit.

Preşedintele ARB spune că problema locuinţelor este departe de a fi rezolvată şi că împrumuturile ipotecare vor fi în continuare căutate după o perioadă de reaşezare a pieţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici