Bani pentru infrastructură şi armată, la noua rectificare bugetară

O nouă rectificare bugetară va avea loc în prima şedinţă de Guvern după ce va fi promulgată legea de abilitare şi va viza alocarea de fonduri pentru infrastructură, armată şi alimentarea cu apă a zonelor rurale, a declarat, luni, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

23 afișări
Imaginea articolului Bani pentru infrastructură şi armată, la noua rectificare bugetară

Bani pentru infrastructură şi armată, la noua rectificare bugetară

"Rectificarea bugetară este pregătită, are nevoie ca legea de abilitare să fie promulgată", a spus Vosganian, la un seminar pe tema poluării mediului.

Vosganian a precizat că prin această rectificare bugetară sunt avute în vedere "strict domenii investiţionale".

"Rectificarea prevede alocarea substanţială de fonduri pentru infrastructura feroviară, cea rutieră, pentru pietruirea drumurilor judeţene, reabilitarea comunelor în privinţa alimentării cu apă. Discutăm acum şi proiecte pentru înzestrarea armatei", a mai spus Vosganian.

Guvernul a anunţat că intenţionează ca, în perioada vacanţei de vară parlamentare, programată pentru perioada 1 iulie-1 septembrie 2008, să rectifice bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat din acest an, precum şi să adopte o serie de reglementări financiare în domeniul învăţământului.

Potrivit Constituţiei, Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.

În practica parlamentară, asemenea legi de abilitare au fost adoptate, de regulă, înainte de încheierea sesiunilor parlamentare ordinare, Guvernul fiind împuternicit să emită ordonanţe pe durata vacanţei parlamentare în anumite domenii care nu fac obiectul legilor organice sau în alte domenii pentru care în Constituţie se prevede adoptarea de legi organice.

Prin acest proiect de lege sunt stabilite domeniile în care Guvernul va putea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, între 1 iulie-1 septembrie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici