Banii îşi pierd valoarea. Turcia îşi majorează estimarea de inflaţie pe 2022 la 42,8%

Banca centrală a Turciei şi-a majorat proiecţia de inflaţie pentru sfârşitul anului la 42,8% de la 23,2% în ianuarie, invocând impactul costurilor în creştere ale importurilor de energie şi deprecierii lirei, relatează Bloomberg.

3237 afișări
Imaginea articolului Banii îşi pierd valoarea. Turcia îşi majorează estimarea de inflaţie pe 2022 la 42,8%

Banii îşi pierd valoarea. Turcia îşi majorează estimarea de inflaţie pe 2022 la 42,8%

Guvernatorul Sahap Kavcioglu a anunţat că inflaţia va încetini la 12,9% la sfârşitul anului viitor, atingând 8,3% în 2024.

Scăderea lirei şi creşterea preţurilor la alimente şi energie au împins inflaţia la 61,14% în martie, cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani, în pofida reducerilor de taxe pentru bunurile de bază şi a subvenţiilor guvernamentale pentru unele facturi de electricitate, menite să uşureze povara asupra bugetelor gospodăriilor.

Economiştii consideră că inflaţia se va menţine la un nivel ridicat pentru restul anului din cauza războiului din Ucraina. 

Guvernul a declarat că inflaţia va scădea odată cu noul program economic, care acordă prioritate ratelor scăzute pentru a stimula producţia şi exporturile şi urmăreşte obţinerea unui excedent de cont curent.

Banca centrală turcă şi-a revizuit în creştere previziunile privind inflaţia pentru acest an şi anul viitor, în principal din cauza creşterii preţurilor materiilor prime şi a problemelor legate de aprovizionare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici