Bank Leumi a intrat în programul Prima Casa 4. Banca are un plafon de 7,2 milioane euro

Bank Leumi România şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) au semnat un protocol de participare a instituţiei de credit la etapa a IV-a a programului Prima Casă.

174 afișări
Imaginea articolului Bank Leumi a intrat în programul Prima Casa 4. Banca are un plafon de 7,2 milioane euro

Bancă (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Banca va acorda credite în limita unui plafon de 7,2 milioane euro, finanţând atât cumpărarea de locuinţe finalizate sau în construcţie, cât şi achiziţia de imobile care urmează să fie construite.

Condiţiile de acordare a împrumuturilor rămân neschimbate faţă de etapele precedente ale programului. Astfel, pentru împrumuturile în lei, dobânda va fi egală cu ROBOR la trei luni + 2,45% (marja băncii), iar pentru cele în valută, dobânda va fi de EURIBOR la trei luni + 3,95%, se arată într-un comunicat al băncii.

Valoarea comisionului cuvenit FNCGIMM este de 0,49%/an.

Pentru un credit în valoare de 57.000 de euro contractat pe o perioadă de 30 de ani, DAE (dobânda anuală efectivă) va fi de 5,91%, rata lunară va fi 324 euro, iar suma totală plătibilă va fi de 119.223 euro. Pentru un credit în valoare de 245.000 de lei angajat tot pe o perioadă de 30 de ani, DAE va fi 9,29 %, rata lunară 1.912 lei, în timp ce suma totală plătibilă de client va fi de 701.013 lei. În acest exemplu s-au folosit indicii de referinţă valabili la 30 septembrie, EURIBOR la 3 luni - 1.55% şi ROBOR la 3 luni - 6.21%.

Bank Leumi România, subsidiară a Bank Leumi le-Israel, este prezentă în România din anul 2006 şi are o reţea de 30 de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici