Bank of America şi Citigroup şi-ar putea majora capitalul cu peste zece miliarde dolari

Bank of America şi Citigroup studiază posibilitatea de a-şi majora capitalul cu mai mult de zece miliarde dolari fiecare, cu toate că încearcă să convingă autorităţile americane că nu au nevoie de resurse financiare suplimentare, potrivit Financial Times.

13 afișări
Imaginea articolului Bank of America şi Citigroup şi-ar putea majora capitalul cu peste zece miliarde dolari

Bank of America şi Citigroup şi-ar putea majora capitalul cu peste zece miliarde dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bank of America (BoA), Citigroup şi cel puţin alte două bănci vor încerca, luni, să convingă Trezoreria SUA şi Rezerva Federală că rezultatele testelor de stres efectuate de autorităţi sunt prea pesimiste, au declarat pentru Financial Times surse apropiate situaţiei.

Testele de stres au în vedere evaluarea solidităţii celor mai mari 19 bănci din SUA, pentru ca autorităţile să se asigure că instituţiile de credit pot rezista recesiunii. Băncile au primit deja rezulatele preliminare, iar multe dintre ele discută cu autorităţile interpretarea concluziilor.

Testele arată că BoA, care a beneficiat deja de ajutoare financiare guvernamentale de 45 miliarde dolari, are nevoie de peste zece miliarde dolari pentru a-şi consolida situaţia financiară. În privinţa Citigroup, autorităţile au tras concluzia că banca va trebui să strângă mai mult de zece miliarde dolari pentru a-şi suplimenta capitalul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici