Barbu: Importurile de cereale din Ucraina şi Republica Moldova, permise doar pe bază de licenţă

Importurile de cereale din Ucraina şi Rep. Moldova vor fi permise doar fermierilor şi procesatorilor români şi doar pe bază de licenţă, anunţă ministrul Agriculturii, Florin Barbu. MADR introduce un mecanism de autorizare pentru importul de grâu, porumb, seminţe de floarea soarelui şi de rapiţă.

275 afișări
Imaginea articolului Barbu: Importurile de cereale din Ucraina şi Republica Moldova, permise doar pe bază de licenţă

Barbu: Importurile de cereale din Ucraina şi Republica Moldova, permise doar pe bază de licenţă

„Importurile de cereale din Ucraina şi Republica Moldova vor fi permise doar fermierilor şi procesatorilor români şi vor fi posibile doar pe bază de licenţă. Aşa cum am promis, protejăm producţia românească şi munca fermierilor români.
Actul normativ este gata şi va fi aprobat de Guvernul României”, anunţă ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a postat în transparenţă decizională un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care se stabileşte cadrul legal privind importurile de produse agricole din Ucraina sau din Republica Moldova, mai exact, se introduce un mecanism de autorizare a operatorilor economici români pentru permiterea importului a patru produse: grâu, porumb, seminţe de floarea soarelui şi de rapiţă.

Potrivit actului normativ procedura de autorizare presupune că operatorul economic cu sediul şi punctul/punctele de lucru pe teritoriul României, care intenţionează să importe produse agricole origine Ucraina sau Republica Moldova, solicită la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale eliberarea autorizaţiei de import, pe baza prezentării unui document din care să reiasă necesitatea de completare stocuri, precum şi a altor acte necesare menţionate în proiect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici