Barroso: UE nu va renunţa la Carta Energiei, constestată de Rusia

Europa nu intenţionează să renunţe la Carta Energiei, chiar dacă Rusia o contestă, a declarat vineri preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în cadrul unei conferinţe de presă.

38 afișări
Imaginea articolului Barroso: UE nu va renunţa la Carta Energiei, constestată de Rusia

Barroso: UE nu va renunţa la Carta Energiei, constestată de Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu trebuie să respingem acordurile care există deja de mulţi ani. Suntem pregătiţi să analizăm propunerile Rusiei, dar în baza acordurilor existente", a precizat el.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat că Rusia "nu participă şi nu intenţionează să participe" la Carta Energiei.

Carta Energiei a fost adoptată în 1991, la sfârşitul Războiului Rece, de 51 de state pentru a facilita cooperarea în domeniul energiei cu ţările din Europa de Est şi cu fostele republici sovietice.

Tratatul cu privire la Cartă, semnat din 1994 de 49 de ţări şi de Uniunea Europeană, dar care nu a fost ratificat niciodată de Rusia, vizează îmbunătăţirea securităţii aprovizionării energetice şi optimizarea producţiei, transportului şi distribuţiei de energie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici