Băsescu a promulgat Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat, miercuri, decretele pentru promulgarea Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2009, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

76 afișări
Imaginea articolului Băsescu a promulgat Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale

Băsescu a promulgat Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale

Parlamentul a adoptat, vineri, bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2009, după patru zile de dezbateri, fiind înregistrate 245 de voturi "pentru", 63 de voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Premierul Emil Boc a declarat atunci că votul Parlamentului pentru Legea bugetului de stat pe 2009 reprezintă un vot de încredere pentru Guvern şi pentru Parteneriatul PDL-PSD şi că statul trebuie să se preocupe mai puţin de propria lui întreţinere.

"Avem cel mai mare buget din istoria România alocat pentru infrastructură: 20% din buget, 10,2 miliarde de euro. Este şi prima soluţie pentru criză”, a susţinut Boc.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, la rândul său, că bugetul este, fără îndoială, unul "imperfect", dar că răspunde, în linii mari, echilibrului dintre investiţii şi protecţie socială.

După adoptarea legilor bugetului, liberalii au luat în calcul atacarea acestora la Curtea Constituţională, însă, luni, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PNL a decis să nu facă acest demers, pe motiv că astfel s-ar întârzia intrarea în vigoare a actelor normative.

Citeşte şi

Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2009, adoptat de Parlament

Tăriceanu: Nu contestăm bugetul la Curtea Constituţională

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici