Băsescu: CE arată că Ministerul Transporturilor a fost incapabil să promoveze vreun proiect

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, înainte de plecarea la Bruxelles, unde urmează să se întâlnească cu preşedintele CE, José Manuel Barroso, că din rapoartele Comisiei rezultă că dacă există un minister care a fost incapabil să promoveze vreun proiect, acesta este cel al Transporturilor.

10 afișări
Imaginea articolului Băsescu: CE arată că Ministerul Transporturilor a fost incapabil să promoveze vreun proiect

Băsescu: CE arată că Ministerul Transporturilor a fost incapabil să promoveze vreun proiect (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Băsescu a precizat în declaraţia de presă susţinută pe Aeroportul Otopeni, că speră ca, în urma discuţiei de circa o oră şi jumătate cu preşedintele Barosso, "clarificările pe care partea română le va avea să ne permită să utilizăm cu mai mare eficienţă fondurile europene".

"Aici aş face o observaţie, şi vă rog să luaţi notă că nu este o observaţie critică la adresa vreunei persoane. Toate rapoartele Comisiei Europene arată că dacă există un minister care a fost incapabil să promoveze vreun proiect care să fie aprobat acesta este ministerul Transportuluilor, ori exact zona de maxim interes este cea mai rămasă în urmă din punct de vedere al aprobării proiectelor", a ţinut să menţioneze şeful statului.

El a arătat că este nevoie să se găsească o soluţie în acest sens. " Va trebui să găsim o soluţie, să vedem care sunt şi soluţiile pe care le propune Comisia, pentru ca lucrările de infrastructură să poată demara în acest an", a precizat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu va participa, luni, la Bruxelles, la un dejun de lucru cu preşedintele Comisiei Europene (CE), José Manuel Barroso, printre temele abordate numărându-se criza economică, tranzitul de gaze către Europa şi, posibil, securitatea în Orientul Mijlociu, a anunţat Preşedinţia, precizând că invitaţia a fost fãcută de preşedintele Comisiei Europene.

Din delegaţia română care se deplasează la Bruxelles fac parte premierul Emil Boc, vicepremierul Dan Nica, minsitrul Economiei, Adriean Videanu, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu şi şeful Departanmentului pentru Afaceri Europene, Vasile Puşcaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici