Băsescu: CFR Marfă a fost profund căpuşată, prin serviciile care i s-au prestat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că CFR Marfă a fost profund căpuşată, prin serviciile care i s-au prestat şi că singura metodă de diminuare a vulnerabilităţii companiilor de stat este privatizarea.

706 afișări
Imaginea articolului Băsescu: CFR Marfă a fost profund căpuşată, prin serviciile care i s-au prestat

Băsescu: CFR Marfă a fost profund căpuşată, prin serviciile care i s-au prestat (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Este esenţial să continuăm procesele de privatizare, inclusiv în transporturi, nu numai în energie. Am ajuns să generăm pierderi şi cu compania de Transport Feroviar Marfă. Nu e permis aşa ceva, este clar că acolo au fost mai mulţi Necolaiciuci care au tot tras de pe companiile astea", a declarat Traian Băsescu la TVR.

Unul dintre moderatori a spus că acestor companii le-au fost vândute locomotive şi vagoane la preţuri mici, devenind concurenţi pentru CFR Marfă, dar şeful statului a apreciat că "nu este ăsta păcatul, că are concurenţă CFR Marfă".

"Să dea Dumnezeu să fie cinci, şase operatori feroviari mari care să facă oferte, să fie competiţie, că, altfel, dacă lăsăm numai unul... (...) Compania de marfă a fost profund căpuşată, prin serviciile care i s-au prestat. Serviciile făcute de ea: reparaţii, întreţineri. Ia să vedem unde se fac cele mai multe reparaţii de vagoane. Şi vom şti cine-s băieţii deştepţi care au cumpărat uzinele de reparaţii vagoane şi, dintr-o dată, se trezesc că toate vagoanele de la stat se repară la ei. Singura metodă de diminuare a vulnerabilităţii (companiilor de stat-n.r.) este privatizarea", a conchi preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici