Băsescu: Dacă şomajul ajunge la 10%, este clar că vom avea mari probleme sociale

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la TVR1, că, dacă şomajul va ajunge în jurul a 10%, atunci "este clar că vom avea mari probleme sociale", însă a precizat că instituţiile statului "arată că în momentul de faţă nu avem o astfel de perspectivă dacă gestionăm lucrurile cum trebuie".

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă şomajul ajunge la 10%, este clar că vom avea mari probleme sociale

Băsescu: Dacă şomajul ajunge la 10%, este clar că vom avea mari probleme sociale

El a spus că putem atinge un şomaj de 6% sau 6,5%, "dar nu un şomaj cu două cifre".

Băsescu a adăugat că, dacă s-ar ajunge la un şomaj cu două cifre, atunci am putea discuta despre o criză socială.

"Până atunci, avem obligaţia să facem tot ce trebuie pentru a evita acest derapaj", a continuat el.

Băsescu a făcut, marţi, un apel către "proprietari şi investitori" să se gândească de zece ori înainte de a trece la trimiteri masive în şomaj, propunându-le un parteneriat cu Guvernul pentru diminuarea efectelor crizei.

El a participat la o conferinţă a investitorilor străini în România, unde a susţinut un discurs în care a abordat tema crizei economice, subliniind că "este clar că se prefigurează şi o criză socială" în mediul economic european în care România există.

"Aş vrea să fac un apel la dumneavoastră, la proprietari, la investitori, oameni care angajează forţă de muncă: gândiţi-vă de zece ori înainte de a trece la trimiteri masive în şomaj. Resursa bugetară este limitată şi, chiar dacă nu vă cer un lucru specific unei economii de piaţă dinamice, am rugămintea să analizaţi posibilitatea de a fi partenerii Guvernului în încercarea de a diminua la maxim efectele sociale", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici