Băsescu doreşte un nou acord cu UE şi FMI pentru a accelera procesul de convergenţă

Preşedintele Băsescu a declarat, vineri, că finalizarea actualui acord cu FMI, BM şi CE este extrem de importantă pentru consolidarea credibilităţii României, el exprimându-se şi în favoarea încheierii unui nou acord pentru a accelera procesul de convergenţă, care să permită accesul în zona Euro.

233 afișări
Imaginea articolului Băsescu doreşte un nou acord cu UE şi FMI pentru a accelera procesul de convergenţă

Băsescu doreşte un nou acord cu UE şi FMI pentru a accelera procesul de convergenţă (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Şeful statului a explicat că încheierea unui nou acord cu UE şi cu FMI trebuie să se facă nu pentru bani, ci pentru a accelera procesul de convergenţă, care să permită accesul în zona Euro.

"Finalizarea actualului acord cu FMI, BM şi CE mi se pare extrem de importantă pentru consolidarea credibilităţii României ca stat care nu mai este dispus să revină la împrumuturi pentru asigurarea salariilor şi pensiilor", a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele a declarat, de asemenea, că România are toate condiţiile să aibă o creştere economică de peste două procente în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici