Băsescu: FMI condiţionează revenirea pentru continuarea evaluării de existenţa unui Guvern învestit

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că delegaţia FMI, BM şi CE va pleca sâmbătă din România şi condiţionează revenirea pentru continuarea discuţiilor cu partea română după ce va exista la Bucureşti un Guvern legitim, învestit şi instalat.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: FMI condiţionează revenirea pentru continuarea evaluării de existenţa unui Guvern învestit

Preşedintele României, Traian Băsescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Băsescu a spus că delegaţia FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene l-a informat că va reveni imediat când va exista un Guvern învestit la Bucureşti.

Preşedintele a menţionat că în lipsa unui guvern legitim nu se pot continua de către aceste instituţii discuţiile cu partea română.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că se aşteaptă la o întârziere a celei de-a treia tranşe a împrumutului de la FMI, "lucrurile părând evidente în acest moment".

Şeful misiunii de evaluare a FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, miercuri, că România a îndeplinit aproape toate condiţiile tehnice stabilite în acordul stand-by pentru luna septembrie, poate cu excepţia unei singure ţinte. Conform surselor, Franks s-a referit la problema arieratelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici