Băsescu: I-am propus lui Ponta să introducă acciza în iunie, dacă nu se închide bugetul. N-a vrut

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, în întâlnirea pe care au avut-o la Cotroceni, i-a propus premierului Victor Ponta să nu introducă acciza majorată de la 1 ianuarie 2014, iar dacă nu se închide bugetul să o introducă de la 1 iunie, însă primul-ministru nu a acceptat.

136 afișări
Imaginea articolului Băsescu: I-am propus lui Ponta să introducă acciza în iunie, dacă nu se închide bugetul. N-a vrut

Băsescu: I-am propus lui Ponta să introducă acciza în iunie, dacă nu se închide bugetul. N-a vrut (Imagine: Shutterstock)

"I-am propus premierului: nu introdu acciza de la 1 ianuarie şi, dacă nu se închide bugetul, introdu de la 1 iunie. Nu a acceptat", a relatat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a adăugat că acest refuz i-a "confirmat" că premierul "doreşte banii pentru alegerile europarlamentare".

Preşedintele Băsescu a discutat, marţi, la Cotroceni, cu premierul Ponta, la întâlnire fiind prezenţi miniştrii Chiţoiu şi Voinea, precum şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Şeful statului a afirmat, în declaraţia de presă susţinută după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, că punctul de vedere al lui Victor Ponta a rămas "inflexibil", respectiv că va fi introdusă taxa suplimentară la combustibili.

Anterior afirmaţiei lui Băsescu, premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele nu şi-a schimbat poziţia faţă de proiectul de buget, care a fost extrem de "inflexibilă", iar singura rugăminte a Guvernului a fost, în aceste condiţii, să nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.

Preşedintele va respinge Legea bugetului, o va retrimite Parlamentului şi ia în calcul, ulterior, şi sesizarea Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici