Băsescu: Întrerup vizita la autostrada spre Braşov; au apărut probleme legate de acordul Nabucco

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că "au apărut nişte probleme în acordul interguvernamental Nabucco", motiv pentru care amână pentru săptămâna viitoare vizita programată la celelalte două şantiere de pe autostrada Bucureşti-Braşov.

26 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Întrerup vizita la autostrada spre Braşov; au apărut probleme legate de acordul Nabucco

Băsescu: Întrerup vizita la autostrada spre Braşov; au apărut probleme legate de acordul Nabucco (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"O să amân vizita la următoarele două şantiere pentru săptămâna viitoare, pentru că au apărut nişte probleme în acordul interguvernamental Nabucco, care se semnează, luni, la Istanbul (n.r. Ankara)", a declarat şeful statului.

Băsescu avea programate pentru vineri vizite la kilometrii 8,5 - 28,7 - 37 şi 56,65 de pe autostrada Bucureşti - Braşov.

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a anunţat joi semnarea, pe 13 iulie, la Ankara, a acordului interstatal privind proiectul Nabuco de către Turcia, Bulgaria, România, Ungaria şi Austria.

"Acest eveniment exprimă sprijinul la cel mai înalt nivel al statelor partenere pentru realizarea acestui important proiect energetic. Practic, prin acest acord, statele partenere se angajează să creeze un mediu propice şi sigur dezvoltării proiectului, un regim unitar care să ofere un potenţialul investitori şi furnizori garanţiile necesare", a declarat Cristian Diaconescu.

El a mai arătat că se încheie un proces demarat în ianuarie 2009, anunţat însă la nivel politic cu mai mult timp înainte.

"Etapele următoare sunt legate de negocierea şi încheierea acordului de sprijin al proiectului, esenţial pentru implementarea acestui accord interstatal. Sigur, ne vom afla în faza găsirii furnizorilor viabili, precum şi atragerea investiţiilor de proiect", a mai spus ministrul român de Externe.

Gazoductul urmează să transporte gaze extrase din Asia Centrală, prin Turcia, către Europa Centrală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici