Băsescu: M-am fript cu analizele analiştilor, aşa că sun la Videanu să aflu consumul de energie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Băileşti, că s-a "fript tare" cu analizele analiştilor economici, astfel că sună săptămânal la ministrul Economiei, Adriean Videanu, pentru a afla consumul de energie.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: M-am fript cu analizele analiştilor, aşa că sun la Videanu să aflu consumul de energie

Băsescu: M-am fript cu analizele analiştilor, aşa că sun la Videanu să aflu consumul de energie (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele a declarat, la Primăria oraşului Băileşti, unde s-a întâlnit cu primarii din judeţul Dolj, că România nu va ieşi din criza economică până când nu vor ieşi şi alte state.

"Am intrat în criză economică pentru că au intrat şi alţii. Nu am mai putut exporta. Vom ieşi din criză când ţări ca Germania, Franţa, Marea Britanie, Spania îşi vor relua creşterea economică. Aţi văzut la televizor, probabil, mesaje că unii au trecut de criză, dar nu sunt decât mesaje electorale. Pe creştere economică nicio ţară nu a trecut. În plus, toate sunt în situaţii de creştere economică negativă faţă de anul trecut şi vorbesc în primul rând de ţările Europei. Mai mult, avem peste 70% din exporturi în ţările UE. În ceea ce mă priveşte, credeţi-mă că m-am fript tare cu analizele economiştilor. Aşa că eu săptămânal sun la Videanu să văd consumul de energie. Nu mai vreau analize economice şi îmi dau seamă că şi trimestrul trei va fi un trimestru, poate, cu semne de reducere a creşterii negative, dar în niciun caz o trecere pe plus. Probabil în trimestrul patru să avem un semnal al unei perioade de reducere a creşterii negative şi prin 2010 discutăm despre trecere pe plus, dar nu v-aş putea spune, nu am cum să ştiu, nu ştiu ei economiştii. A venit FMI în ianuarie şi a spus că vom avea minus patru la sută şi după trei luni a spus minus opt la sută. Deci, dacă cea mai competentă instituţie nu poate face o previziune precisă, nu am cum să spun că o pot face eu", a declarat şeful statului.

Presedintele le-a mai spus autorităţilor participante la întâlnirea de la Primăria Băileşti că dacă el ar mai fi primar ar avea foarte mare grijă în legătură cu numărul funcţionarilor şi cu selecţia acestora.

"Aş privi major la resurse, m-as uita la ce îmi trebuie, ce nu-mi trebuie. De exemplu, sunt comune cu 5.000 de locuitori în care se găsesc în administraţie 12 funcţionari, iar la alta 96", a spus preşedintele, care le-a dat asigurări primarilor că nu li se vor tăia fondurile pentru investiţii deoarece Guvernul urmăreşte creşterea investiţiilor şi reducerea altor cheltuieli, precum cele de funcţionare.

Ulterior, Băsescu le-a declarat jurnaliştilor că a constatat în timp că mare parte din dificultăţile pe care le au primarii, secretarii de stat şi uneori chiar miniştrii sunt cauzate de faptul că funcţionarii din subordinea acestora nu îşi îndeplinesc corespunzător sarcinile de serviciu şi uneori nu cunosc legile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici