Băsescu: Nu întrevăd o renunţare la plata în avans a TVA

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la un forum economic româno-turc, că nu întrevede o renunţare la plata în avans a TVA, aceasta fiind o măsură de combatere a evaziunii fiscale.

426 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu întrevăd o renunţare la plata în avans a TVA

Traian Basescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

"A existat o solicitare şi eu aş vrea să atenţionez asupra problemelor pe care le avem noi cu privire la plata TVA în avans. Ea a fost introdusă ca urmare a faptului că foarte multe firme introduceau 10, 15, 20 de camioane de legume, nu li se taxa TVA, dar a doua zi după ce se vindeau legumele şi fructele firma dispărea şi statul nu mai avea de unde să-şi recupereze TVA", le-a spus Traian Băsescu oamenilor de afaceri turci.

El a precizat că nu se referă numai la legume şi fructe.

"Aici aş vrea să fiu foarte deschis şi să spun că nu întrevăd o renunţare la plata în avans a TVA. România s-a obligat să lupte împotriva evaziunii fiscale. Nu e vorba numai de legume şi fructe, dar şi multe alte categorii de mărfuri, care se vând destul de rapid şi care nu vin din ţările non-euro. Vin, se vând şi pe urmă căutăm firma şi nu mai avem de unde să recuperăm TVA, pentru că firma s-a desfiinţat sau s-a pus sigiliu pe ea", a continuat şeful statului român.

El a subliniat că în România "există o tentaţie de evaziune fiscală".

"Cel puţin până când nu ne perfecţionăm mijloacele de a pune sub control evaziunea fiscală, probabil că nu vom renunţa la această procedură, care ne e reclamată şi de companiile româneşti, dar trebuie înţeles şi statul, care trebuie să se protejeze", a conchis preşedintele Băsescu.

El a participat, marţi, la Istanbul, la un forum de afaceri româno-turc. Băsescu mai are programate o întrevedere cu premierul Turciei Recep Tayyip Erdogan şi cu patriarhul ortodox Bartolomeu I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici