Băsescu: Numai că dacă reducem de(...)inflaţia, am nenorocit populaţia

Şeful statului a intervenit, vineri, la o emisiune de la Realitatea TV, pentru a face precizări legate de o discuţie avută, la o conferinţă, cu omul de afaceri George Constantin Păunescu, Băsescu fiind surprins de camere că rostea: "Numai că dacă reducem de(...)inflaţia, am nenorocit populaţia".

25 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Numai că dacă reducem de(...)inflaţia, am nenorocit populaţia

Băsescu: Numai că dacă reducem de(..)inflaţia, am nenorocit populaţia

Băsescu a participat, vineri dimineaţă, la Conferinţa Naţională a Alianţei Confederaţiilor Patronale din România cu tema "Priorităţi şi măsuri concrete anti-criză", unde a fost surprins de camerele televiziunii Realitatea TV adresându-i-se omului de afaceri George Constantin Păunescu pe tema inflaţiei.

Intervenind telefonic la Realitatea TV, Traian Băsescu i-a acuzat pe jurnaliştii postului că vor să sperie populaţia şi că speculează execesiv.

"Ca să nu puteţi specula excesiv, o să vă spun că am avut în vedere, când discutam cu domnul Păunescu, faptul că o inflaţie foarte mare va aduce un mare prejudiciu populaţiei. Poate puteţi întelege şi dumneavoastră că una e să ai salariu de 500 de RON, să spunem, când un euro este 3,50 şi alta e să ai 500 de RON când un euro e 4,30. Pe fond, despre asta era vorba", a spus Băsescu.

Şeful statului a adăugat că populaţia va suferi pentru că parte din alimente vin din import.

"Populaţia va suferi şi va fi extrem de afectată de o depreciere puternică, pentru că o parte dintre alimente vin din import. Şi nu e nevoie să speculaţi pe tema asta. Este o realitate pe care v-o poate spune orice economist, chiar şi un inginer ca mine (...) Dacă vă permite patronul să nu speculaţi că Băsescu a nenorocit populaţia", a continuat el.

El a mai reproşat jurnaliştilor "entuziasmul Realităţii TV de a introduce o panică gratuită". Şeful statului a fost întrebat de jurnalişti cum poate interveni asupra inflaţiei.

"Eu nu pot interveni asupra inflaţiei, renunţaţi la acest tip de speculaţii. Îmi faceţi plăcerea să nu vreţi să intraţi într-un dialog cu mine? Eu am vrut să fac doar o precizare pentru a stopa eventualul entuziasm al Realităţii TV de a introduce o panică gratuită şi cred că până şi dumneavoastră puteţi înţelege că un leu depreciat afectează foarte mult populaţia, pe tema asta discutam cu domnul Păunescu", a mai spus el.

Băsescu a adăugat că preşedintele trebuie să fie informat despre situaţia reală a bugetului de stat şi nu minţit, cum a fost până la actualul guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici