Băsescu: Politicienii nepregătiţi se agită că statul român s-a împrumutat

Şeful statului le-a spus constructorilor, marţi, la întâlnirea de la Ministrul Transporturilor, că vor vedea "politicieni nepregătiţi cum se agită cum statul român s-a împrumutat şi dă banii la băncile comerciale prin eliberarea din rezervă", în realitate acestea având banii proprii în rezerva BNR.

22 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Politicienii nepregătiţi se agită că statul român s-a împrumutat

Băsescu: Politicienii nepregătiţi se agită că statul român s-a împrumutat (Imagine: Mediafax Foto)

"Îi veţi vedea pe toţi politicienii nepregătiţi cum se agită cum statul român s-a împrumutat şi dă banii la băncile comerciale prin eliberarea din rezervă", le-a atras atenţia şeful statului constructorilor.

"Trebuie să ştiţi că băncile comerciale au bani, banii lor în rezerva Băncii Naţionale. Sunt 12 miliarde de euro şi lei, echivalentul a alte şase miliarde", a spus preşedintele.

Şeful statului a adăugat că în rezerva Băncii Naţionale erau banii băncilor comerciale, "iar în situaţii de criză Banca Naţională şi-a stabilit o politică de a substitui banii băncilor comerciale cu bani de la Fond, în aşa fel încât treptat să elibereze băncilor banii de care are nevoie economia".

"Deci, România nu s-a îndatorat, decât face ceea ce este normal să facă în momente de criză: dă băncilor comerciale banii înapoi pe o cadenţă care să convină economiei româneşti. Dar aici, la dumneavoastră, se închide cercul...la beneficiarii banilor pe care îi eliberează Banca Naţională", a comentat şeful statului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici