Băsescu: Raportul Fondului despre evoluţia României este corect

Preşedintele Traian Băsescu a primit miercuri, la Cotroceni delegaţia FMI, declarând că a aflat în mare parte conţinutul raportului fondului despre evoluţia României şi îl consideră corect.

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Raportul Fondului despre evoluţia României este corect

Băsescu: Raportul Fondului despre evoluţia României este corect (Imagine: Mediafax Foto)

La întâlnire participă ministrul de finanţe, Gheorghe Pogea şi fostul ministru de finanţe Mihai Tănăsescu.

Întâlnirea a început cu 10 minute întârziere faţă de ora programată, iar jurnaliştii au participat doar la oportunităţile de imagine.

La intrarea în sala unde a avut loc întâlnirea, Băsescu a dat mâna cu membrii delegaţiei FMI, iar după ce toţi cei prezenţi au luat loc le-a spus reprezentanţilor Fondului: "În final, aţi reuşit să terminaţi evaluarea României".

Noul reprezentant pentru România al Fondului a răspuns, mulţumind autorităţilor române pentru colaborare. "Nu aţi fost mereu de acord cu concluziile noastre, dar ne-aţi pus la dispoziţie toate informaţiile de care am avut nevoie", a adăugat reprezentantul FMI.

Preşedintele Băsescu a spus că este la curent cu mare parte din raportul FMI, cu cifrele şi previziunile menţionate în document. "Vorbind cinstit, cred că este un raport corect legat de evoluţia României pentru anul viitor. Nu sunt în poziţia de a contesta raportul", a adăugat şeful statului.

După această declaraţie Băsescu le-a spus ziariştilor prezenţi, în engleză, râzând, că este de părere că au putut fi luate suficiente imagini şi au fost poftiţi afară din sală.

Citeşte şi:

Băsescu nu vrea bani de la FMI

Boc: Guvernul analizează varianta unui împrumut de la CE sau FMI

Băsescu: Guvernul are datorii cumulate de 1,1 miliarde de euro

Tăriceanu: Băsescu nu vrea acord cu FMI pentru că monitorizarea este strictă şi e an electoral

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici