Băsescu: Unii constructori români au ajuns lacomi, îi avertizez să se oprească

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1Tv, că unii constructori români au ajuns lacomi, "blochează licitaţiile când pierd, şi apoi încearcă aranjamente", el adăugând că îi avertizează public pe aceştia să se oprească, pentru că "nu mai merge".

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Unii constructori români au ajuns lacomi, îi avertizez să se oprească

Băsescu: Unii constructori români au ajuns lacomi, îi avertizez să se oprească (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Am fost un om care i-a susţinut pe constructorii români. Nici Căşuneanu, nici Umbrărescu, Euroconstruct nu au intrat la Ministerul Transporturilor pe vremea mea, ci pe vremea lui Mitrea. Nu au lucrat cu mine nici la Primăria Capitalei. I-am susţinut pe constructori foarte mult. Pentru că erau în condiţii în care îi scoteau constructorii străini cu un laptop. Din păcate unii au ajuns lacomi, blochează licitaţiile când pierd, şi apoi încearcă aranjamente. Nu mai au în mine un susţinător. Credeţi că acesta e singurul caz? Avertizez public - să se oprească că nu mai merge", a spus Băsescu.

Preşedintele a declarat, răspunzând unei întrebărui, că îl cunoaşte pe omul de afaceri Costel Căşuneanu. Traian Băsescu a subliniat însă că nu a intervenit în Justiţie pentru acesta.

Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au părăsit, luni noapte, arestul Direcţiei de Cercetări Penale, după aproape două ore de la pronunţarea deciziei Completului de nouă judecători al instanţei supreme de cercetare a lor în stare de libertate.

În acest caz, inculpat principal este senatorul Cătălin Voicu, care a fost arestat, în 30 martie, sub acuzaţiile de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Luni, Voicu a cerut ICCJ să fie eliberat provizoriu sub control judiciar, solicitarea sa fiind respinsă de instanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici