Băsescu va propune Parlamentului angajarea unui credit extern

Preşedintele Traian Băsescu va aborda, în discursul pe care îl va rosti, luni, în Parlament, posibilitatea angajării de către România a unui credit extern pentru perioada de criză, şeful statului arătând că nu poţi să impui vremuri de austeritate dacă populaţia şi Parlamentul refuză.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu va propune Parlamentului angajarea unui credit extern

Băsescu va propune Parlamentului angajarea unui credit extern (Imagine: Bogdan Maran - Mediafax Foto)

Şeful statului s-a întâlnit, joi seară, în cursul vizitei oficiale în Polonia, la sediul ambasadei României din Varşovia, cu un grup de reprezentanţi ai comunităţii româneşti. În discursul rostit cu acest prilej, el a menţionat că în mesajul pe care îl va prezenta, luni, în Parlament, va aborda posibilitatea angajării de către România a unui împrumut extern.

"Va fi o opţiune a Parlamentului, a românilor, dacă ne punem o centură de siguranţă sau vom încerca să ne încadrăm în resursele pe care le avem. (...) Eu, în acest sens, mă voi adresa Parlamentului, luni. Sper să desprindem o abordare atât a Parlamentului, cât şi a populaţiei, pentru că nu poţi să impui vremuri de austeritate dacă populaţia refuză, dacă Parlamentul refuză", a spus Băsescu.

El a subliniat că, în funcţie de decizia Parlamentului şi a populaţiei, există şi posibilitatea limitării la resursele existente, care vor trebui cheltuite chibzuit.

"Vom putea să trecem decent perioada de criză, dacă aşa vom decide", a subliniat Băsescu.

El a participat, tot joi, la un forum economic desfăşurat la Varşovia, unde a spus că România ia în calcul posibilitatea unui credit extern de rezervă, pentru cazul în care situaţia economică s-ar deteriora mai mult decât este prevăzut, menţionând însă că nu s-a luat o decizie.

"Va trebui să vedem dacă ne asigurăm cumva, nu a fost luată o decizie, dacă ne asigurăm printr-un credit extern pe care să-l ţinem în rezervă, în cazul în care situaţia economică s-ar deteriora mai mult decât este prevăzut. Ne gândim la varianta unei centuri de siguranţă dacă situaţia ar scăpa de sub control", a spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că este posibil ca situaţia economică să se deterioreze şi mai mult în ţările europene în care România exportă.

Pe de altă parte, el s-a arătat optimist în legătură cu situaţia economică a României, menţionând că este de părere că se va înregistra, în 2009, o mică creştere economică.

Citeşte şi:

FMI şi-a expus condiţiile părţii române

România analizează condiţiile unui împrumut FMI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici