Bateriile pentru modele Tesla ar urma să fie produse în Germania. Compania lui Elon Musk ar fi achiziţionat filiala germană a ATS Automation

  • Tesla ar fi achiziţionat ATW Automation din Germania, un furnizor care asamblează baterii pentru industria auto, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu tranzacţia.
  • ATW, o filială a canadianului ATS Automation Tooling Systems Inc ATA.TO, a fost la un pas de lichidare din cauza unei scăderi a comenzilor, a informat presa germană în septembrie.
  • Pe 25 septembrie, ATS a anunţat că anumite active şi angajaţi ai uneia dintre unităţile sale din Germania vor fi vândute şi transferate către o terţă parte, fără a dezvălui numele companiei.
1173 afișări
Imaginea articolului Bateriile pentru modele Tesla ar urma să fie produse în Germania. Compania lui Elon Musk ar fi achiziţionat filiala germană a ATS Automation

Bateriile pentru modele Tesla ar urma să fie produse în Germania. Compania lui Elon Musk ar fi achiziţionat filiala germană a ATS Automation

ATW, cu sediul în vestul Germaniei, are aproximativ 120 de angajaţi şi a deţine peste 20 de linii de producţie a bateriilor pentru producătorii auto internaţionali, potrivit site-ului oficial al ATS.

Tesla intenţionează să crească semnificativ producţia de baterii în următorii ani şi, în cadrul unui eveniment recent, a prezentat inovaţii despre care a spus că vor reduce costul bateriilor în următorii trei ani.

Compania construieşte în prezent cea de-a treia unitate de producţie a vehiculelor lângă Berlin, care va include şi o fabrică de baterii şi îşi propune să înceapă construcţia unei noi fabrici de vehicule în Texas anul acesta.

Linia viitoare planificată a Tesla include producerea modelului Cybertruck, care necesită capacităţi mai mari ale bateriei.

Tesla a declarat vineri că a livrat un record de 139.300 de vehicule la nivel global în al treilea trimestru. Compania îşi propune să livreze jumătate de milion de vehicule până la sfârşitul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici