BCE menţine dobânda de politică monetară la minimul record de 0,5%

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut, joi, dobânda de politică monetară la minimul record de 0,5%, unde se află de la începutul lunii mai, decizia fiind anticipată de analiştii consultaţi de Bloomberg.

100 afișări
Imaginea articolului BCE menţine dobânda de politică monetară la minimul record de 0,5%

BCE menţine dobânda de politică monetară la minimul record de 0,5% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

BCE a redus în mai dobânda de la 0,75% la 0,5%. Precedenta scădere a ratei cheie a avut loc în iulie anul trecut, de la 1% la 0,75%.

Anunţul privind scăderea dobânzii va fi urmat de o conferinţă de presă a preşedintelui BCE, Mario Draghi.

Analiştii aşteaptă prezentarea de noi estimări privind economia zonei euro şi posibile măsuri pentru încurajare a creditării.

Banca Angliei a decis joi, de asemenea, să menţină dobânda la minimul de 0,5% şi programul de achiziţii de obligaţiuni la nivelul de 375 miliarde de lire sterline. Decizia de politică monetară, anticipată de analişti, este ultima luată la Banca Angliei în mandatul actualului guvernator, Mervyn King. King va fi înlocuit de la 1 iulie de Mark Carney, fost guvernator al băncii centrale a Canadei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici