BCR a epuizat fondurile alocate pentru programul "Prima Casă”

BCR a epuizat fondurile alocate pentru acordarea de credite prin programul "Prima Casă” şi a solicitat alocarea de fonduri suplimentare, a declarat miercuri Sergiu Manea, CEO al băncii.

6053 afișări
Imaginea articolului BCR a epuizat fondurile alocate pentru programul "Prima Casă”

BCR a epuizat fondurile alocate pentru programul "Prima Casă” (Imagine: Shutterstock)

BCR are în vedere modificarea "parametrilor de risc" după apariţia legii privind darea în plată a imobilelor, în funcţie de varianta finală a actului normativ, susţine Manea.

”În funcţie de forma în care vom avea legea este foarte probabil că vom modifica parametrii de risc", a declarat el.

Pentru 2016, Guvernul a stabilit un plafon de 1,3 mld. Lei la Prima Casă, la care se adaugă 200 mil. lei din rambursări de rate de capital efectuate până la 31 decembrie, 172,5 mil. lei din diferenţe rămase neutilizate de anul trecut, respectiv 17,7 mil. lei plafon reutilizat în condiţiile legii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici