BCR: Încercăm să sprijim cât mai multe companii să-şi continue activitatea

Lipsa de lichiditate din sistem şi creşterea provizioanelor din cauza majorării creditelor neperformante a făcut ca finanţarea companiilor să ajungă exclusiv un prerogativ al băncilor mari, care dispun de resurse, a declarat, miercuri, preşedintele BCR, Dominic Bruynseels.

16 afișări
Imaginea articolului BCR: Încercăm să sprijim cât mai multe companii să-şi continue activitatea

BCR: Încercăm să sprijim cât mai multe companii să-şi continue activitatea (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit acestuia, relaţia dintre bănci şi companii s-a recalibrat de la o competiţie acerbă la un parteneriat pe termen lung.

"Încercăm să sprijim cât mai multe companii să se restructureze şi să-şi continue activitatea", a spus preşedintele BCR.

El a arătat că, cel mai probabil, creditarea în euro va rămâne o formă de finanţare preferată de companii, din cauza diferenţelor de dobândă mare faţă de împrumuturile în lei.

Bruynseels a arătat că, potrivit calculelor BCR, creditele externalizate pe partea de corporate se cifrează la 8-10 miliarde euro.

El a mai afirmat că BCR este angajată să finanţeze România, în condiţiile unor proiecte fezabile, iar acţionarul majoritar Erste Bank este angajat să sprijine banca.

Erste Bank este una dintre cele nouă bănci-mamă care au semnat acordul de la Viena şi au participat de la întâlnirea de marţi de la Bruxelles, unde s-au convenit noi forme de angajamente bilaterale cu Banca Naţională a României.

Băncile-mamă ale primelor nouă instituţii de credit din România vor semna, în maxim 30 de zile, perioadă în care înţelegerile vor primi aprobarea formală a fiecărui board, scrisori de angajament individuale cu Banca Naţională a României privind menţinerea liniilor de finanţare la nivelul din martie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici