"Beau pentru ţară" ar putea fi noul slogan al britanicilor. Economia Marii Britanii a înregistrat o creştere neaşteptată, după ce a fost stimulată de consumul de băuturi în perioada Cupei Mondiale

"Beau pentru ţară" ar putea să fie un nou slogan ce britanicii l-ar putea folosi în glumă, după ce Oficiului Naţional de Statistică a anunţat că economia Marii Britanii a depăşit aşteptările şi a înregistrat o creştere în noimebrie pe fondul consumului de băuturi în timpul Cupei Mondiale.

260 afișări
Imaginea articolului "Beau pentru ţară" ar putea fi noul slogan al britanicilor. Economia Marii Britanii a înregistrat o creştere neaşteptată, după ce a fost stimulată de consumul de băuturi în perioada Cupei Mondiale

"Beau pentru ţară" ar puea fi noul slogan al britanicilor. Economia Marii Britanii a înregistrat o creştere neaşteptată, după ce a fost stimulată de cosumul de băuturile în perioada Cupei Mondiale

Economia Marii Britanii a înregistrat o creştere neaşteptată în noiembrie, după ce a fost stimulată de cosumul de băuturi în perioada Cupei Mondiale şi de vânzările de jocuri video, reducând astfel şansele ca aceasta să fi intrat deja în recesiune, dar imaginea pentru 2023 rămâne sumbră, relatează Reuters.

Produsul intern brut a crescut cu 0,1% faţă de octombrie, au arătat vineri cifrele Oficiului Naţional de Statistică, în ciuda predicţiilor care anticipau o scădere.

Creşterea înseamnă că va fi nevoie de o scădere bruscă de aproximativ 0,5% a producţiei în decembrie pentru ca Marea Britanie să înregistreze două trimestre consecutive de scădere a PIB-ului, definiţia folosită în mod obişnuit în Europa pentru recesiune.

Sectorul serviciilor a fost cel mai performant sector al economiei britanice în noiembrie, cu o creştere a producţiei de 0,2% pe lună. O mare parte din această creştere a reflectat faptul că oamenii au mers la bar pentru a urmări Cupa Mondială de fotbal. Alimentaţia şi băuturile a crescut cu 2,2% în luna noiembrie.

Imaginea de asamblu rămâne totuşi pesimită. ONS a declarat că producţia economică din noiembrie a fost cu 0,3% mai mică decât înainte de pandemie. În toate celelalte economii mari din lume, producţia a depăşit nivelurile anterioare pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici